Banner SARM
 
 
Despre
Actiuni
Comisii
Meteori
Astronomie
Galerie Foto
Publicatii
Cosmopoezie
Traditii
Astroshop
Societatea civila
 
Click here to join SARM
Click to join SARM


 
 Cauta pe site
 
 

 

 

SARM 20 de ani
SARM 20 de ani


Activitati 2011
Activitati 2011


http://www.astro-info.ro

http://www.astronomy2009.org

Citeste revista Bolidul
Citeste revista Bolidul
 
GEPLAS
NETEXPRESS


Partener:
GEPLAS
 
 

Perseide 2011



Tabăra de Astronomie

ediția a XIX-a
8-13 august
Transfăgărășan, Cabana Salvamont Argeș, Cota 2000



Societatea Astronomică Română de Meteori organizează tabăra anuală de astronomie Perseide 2011, în perioada 8-13 august, Transfăgărășan, Cabana Salvamont Argeș Cota 2000. Evenimentul va include o mini școală de vară: astronomie generală, meteori, astrofotografie și instrumente astronomice.

Se vor face observații de noapte asupra curentului de meteori Perseide și a celorlalți curenți activi în această perioadă.

Nu se percepe taxă de participare. Se asigură cazarea și masa gratuit, parțial pe bază de decont ulterior. Fiecare participant își organizează transportul până la locul de desfășurare.

Evenimentul se desfășoară în cadrul proiectului „Voluntariat în astronomie – Școala astronomică de vară Perseide 2011” finanțat de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Dâmbovița. Partener este Salvamont Argeș.

Programul include cursuri teoretice și practice de astronomie, conform tematicii arătate mai sus, observații pe timp de noapte, excursii și trasee montane.

Pot participa tineri cu vârsta între 14 și 35 de ani, conform unei selecții pe criterii de competență și implicare activă în programe de voluntariat în astronomie.

Înscrierea se face prin completarea formularului de participare. Participanții vor respecta regulamentul de organizare și funcționare al taberei.


Date de contact:
Valentin Grigore
e-mail: [email protected]
tel: 0722 829034

Resurse:
Website-ul International Meteor Organization
Calendarul IMO 2011




tabel stanga jos   tabel dreapta jos
© 2006 SARM