Banner SARM
 
 
Despre
Actiuni
Comisii
Meteori
Astronomie
Galerie Foto
Publicatii
Cosmopoezie
Traditii
Astroshop
Societatea civila
 
Click here to join SARM
Click to join SARM


 
 Cauta pe site
 
 

 

 

SARM 20 de ani
SARM 20 de ani


Activitati 2011
Activitati 2011


http://www.astro-info.ro

http://www.astronomy2009.org

Citeste revista Bolidul
Citeste revista Bolidul
 
GEPLAS
NETEXPRESS


Partener:
GEPLAS
 
 

"Noi si Cerul" - emisiune de astronomie la Columna TV

În baza parteneriatului încheiat cu Columna TV în octombrie 2008, Societatea Astronomică Română de Meteori este producător al emisiunii de astronomie „Noi și Cerul” realizată de Valentin Grigore, președinte SARM. Emisiunea se difuzează în alternanță săptămânală cu o altă emisiune realizată de Valentin Grigore, „Să fii tânăr!”, producție a Fundației Județene pentru Tineret Dâmbovița.
Prima ediție a emisiunii NOI și CERUL a avut loc pe 2 noiembrie 2008, avanpremiera fiind realizată în direct pe 27 octombrie 2008 la „Matinal”.
Pe parcursul celor aproape 4 ani de emisie, sumarul emisiunii a inclus lecții de astronomie, noutăți din lumea astronomiei (fenomene cosmice, evenimente și activități astronomice organizate în țară și străinătate), prezentarea de cărți, produse, site-uri web și noutăți din domeniul astronomiei și uneori al astronauticii, imagini, filme și montaje, mesaje din țară și străinătate, comopoezie și muzică astrofolk. În studioul emisiunii au fost prezenți în direct sau prin înregistrări/intervenții atât membri SARM din Târgoviște, din țară sau străinătate, cât și oaspeți din țară sau străinătate. Amintim aici oaspeți sau intervenții din afara țării: Ovidiu Văduvescu (Chile și Canare), Mirel Bîrlan (Franța), Dănuț Ionescu (Noua Zeelandă), Simona Văduvescu (Hawaii), Alin Țolea (SUA, în direct în studio), Jennie McCormick (Noua Zeelandă, coordonator „100 Hours of Astronomy”) și alți astronomi din Noua Zeelandă, Mike Simmons (SUA, președinte al organizației internaționale „Astronomi Fără frontiere”), Paul Roggemans (Belgia, fondator al Organizației Internaționale de Meteori – direct în studio), Johannes Stübler (Austria, ambasador și coordonator național „Astronomi Fără Frontiere” – direct în studio), Casper ter Kuile (Olanda, Royal Dutch Association on Weather and Astronomy – direct în studio).

În decursul timpului, au fost realizate ediții speciale în mai multe locuri din țară și străinătate cu ocazia organizării unor evenimente (tabere de astronomie, Conferința Diasporei Românești, Simpozionul și Tabăra Internațională „Dark-sky Parks” – insula Lastovo, Croația etc.). Au fost organizate și ediții speciale internaționale, bilingve (română și engleză) cu ocazia Anului Nou 2011 și 2012, cu contribuții din toată lumea.

NOI și CERUL a depăși granițele locale sau naționale prin transmisia în direct pe internet, fiind urmărită în țară și în peste 20 de țări.

Date despre emisiune
Difuzare, la fiecare două săptămâni (Timp Legal Român):
Sâmbăta, ora 15:00 – în direct
Lunea, ora 23:00 – în reluare

Emisiunea se transmite în rețeaua de cablu analog, prin emițător (se prinde cu antenă de cameră în județul Dâmbovița) și live pe internet la adresa:
www.columnatv.ro/tv/live
http://www.tele-tv.info/canale/Europa/Romania/Columna-Tv

Contribuții pentru emisiune (informații, imagini, mesaje etc.) se trimit la adresa de contact:
[email protected]

Despre Columna TV
Este un post local de televiziune din Târgoviște, clasat pe locul 7 pe țară în topul televiziunilor locale și regionale și pe locul 1 în județul Dâmbovița, conform unui studiu al Consiliului Național al Audiovizualului dat publicității pe 10 noiembrie 2011 în ceea ce privește preferințele telespectatorilor, realizat împreună cu Institutul Român pentru Evaluare și Strategie .
Web: www.columnatv.ro

Noi și Cerul, repere web
În Anul Internațional al Astronomiei 2009, prezentare și galerie (Ro & En):
www.sarm.ro/noisicerultv2009
www.cosmopoetry.ro/astropoetrytoiya/auniqueastrobroadcast.html
Emisiuni dedicate proiectului TELEROM, proiect prin care urma a fi construit un telescop de 1m cu bani europeni, distrus chiar de către conducerea Institutului Astronomic al Academiei Române, 4 ediții:
NOI și CERUL, 30 iulie 2011, TELEROM (1)
NOI și CERUL, 6 august 2011, TELEROM (2)
NOI și CERUL, 13 august 2011, TELEROM (3)
NOI SI CERUL, 20 august 2011, TELEROM (4)
< Ediție specială internațională de Anul Nou, difuzată pe 31 decembrie 2011, bilingvă, cu contribuții de la 70 de persoane din 24 de țări.
Avampremieră „Ora Pământului”, 27 martie 2010 și știre Ora Pământului la Târgoviște, în direct de pe Turnul Chindia
tabel stanga jos   tabel dreapta jos
© 2006 SARM