Program


La acțiunile evenimentului ASTROFOTO 2015, la Târgoviște și Runcu (Gala Laureaților concursului, vernisajul expozițiilor, atelierele de lucru) pot participa toți cei interesați de fotografie și astrofotografie, astronomie și educație prin astronomie. Participarea este gratuită, dar toți participanții sunt rugați să se înscrie prin completarea Formularului de participare, locurile fiind limitate.

Participanții înscriși în concurs care vin la Gala Laureaților și la celelalte acțiuni din program, de asemenea trebuie să se înscrie, completând același Formular de participare. Înscrierea cu lucrări (fotografii) în concurs prin completarea Borderoului de concurs implică doar calitatea de concurent, nu și pe cea de participant la acțiunile evenimentului.

Publicul poate participa, de asemenea gratuit, la acțiunile publice: observațiile prin telescop din Piața Tricolorului, Gala Laureaților și vernisajul expozițiilor la Muzeul de Istorie. De asemenea, expozițiile se pot vizita gratuit la Muzeul de Istorie în perioada 16-20 octombrie.


Programul general ASTROFOTO 2015

1. Participarea la acțiuni

2. Concurs

Faza finală, Târgoviște

14 octombrie:

3. Cursuri, ateliere de lucru și sesiuni de astrofotografie, Runcu Stone, 15-18 octombrie. Plecare de la Runcu Stone la Târgoviște (cu autocar închiriat de organizatori), duminică, 18 octombrie, ora 11.


Gala de premiere și expozițiile vor avea loc la Muzeul de Istorie Dâmbovița, situat pe Calea Domnească nr. 189, în apropiere de Curtea Domnească - Turnul Chindiei. Nu există limită pentru numărul de participanți decât legată de capacitatea sălii (circa 80 de locuri). Participarea la aceste acțiuni este deschisă publicului. Expozițiile vor fi deschise în perioada 15-20 octombrie.

Participarea este gratuită, atât la acțiunile evenimentului, cât și în concurs.


Cursurile, atelierele de lucru și sesiunile de astrofotografie vor avea loc la Complexul turistic Runcu Stone. Participarea la această parte a evenimentului se face exclusiv prin înscriere, prin completarea Formularului de participare.

Complexul Turistic Runcu Stone este situat într-o zonă deosebit de pitorească, la poalele Munților Leaota, pe vârful Giurcu, la altitudinea de 840 m, pe o pajiște de peste 10 ha, cu o varietate rar întâlnită de plante și flori, împrejmuită de codrii seculari de fagi, mesteceni și stejari, într-un loc ce domină întreg platoul subcarpatic dâmbovițean. Se află la circa 40 km de orașul Târgoviște și la 50 km de orașul Sinaia, la granița dintre comunele Runcu și Râu Alb (vezi harta).

Aici s-au desfășurat trei ediții ale școlii de vară de inițiere în astronomie și astrofotografie organizate de SARM.

O galerie de imagini se află aici.

Coordonate: 45.158439 N, 25.374577 E


Facilități

Participanților înscriși la eveniment le vor fi asigurate: