Runcu, Complexul Runcu Stone, 24-30 iunie

  • Școala de vară de astronomie și fotografie: cursuri și ateliere de lucru, activități practice în teren, observarea cerului nopții (constelații, stele, planete, meteori) și orientarea pe boltă, observații astronomice prin telescop, fotografie și astrofotografie. Vor fi disponibile o bibliotecă amplă de carte și revistă de astronomie și expoziție de astrofotografie.

Târgoviște, Muzeul de Istorie Dâmbovița, 30 iunie - 4 iulie

  • Ziua Asteroidului (Asteroid Day), declarată de ONU anul trecut și aniversată pe 30 iunie pentru a marca pe plan mondial cel mai important eveniment de impact cu un asteroid din istoria recentă, Tunguska 1908: seminar și dezbatere pe tema asteroizilor care se apropie foarte mult de Pământ, posibilitatea de impact cu Pământul, Fenomenele Tunguska – Siberia 1908 și Celiabinsk 2013.
  • Expoziție de meteoriți și astrofotografie. Muzeul de Istorie va găzdui o amplă expoziție de meteoriți din colecția geologului Răzvan Andrei din Târgu Jiu și o expoziție de astrofotografie. Vernisajul va avea loc vineri, 30 iunie, de la ora 14:00. Expozițiile vor rămâne deschise până pe data de 4 iulie.
  • Evenimentele de la Târgoviște (Muzeul de Istorie) din cadrul proiectului sunt deschise publicului larg, intrarea fiind gratuită.