Programul evenimentului

Partea 1 – Târgoviște, 4 septembrie, orele 10-17

  • Conferință de prezentare activități derulate de participanți în ultimul an de activitate, Biblioteca Județeană I.H. Rădulescu
  • Gală de premiere activități derulate de entități cu preocupări în domeniul educației non-formale prin astronomie pentru tineret, Biblioteca Județeană I.H. Rădulescu
  • Expoziție foto de proiecte educativ non-formale prin astronomie ale participanților, Biblioteca Județeană I.H. Rădulescu
  • Expoziție de astrofotografie, vernisaj, Primăria Municipiului Târgoviște (expoziție organizată în perioada 04-09.09.2015, deschisă publicului în cadrul programului Zilele Cetății Târgoviște)

Partea a 2-a, centrul turistic Runcu Stone, 4-9 septembrie

  • Ediție specială a emisiunii TV „Noi și Cerul” (înregistrare)
  • Organizare atelier de lucru pentru realizarea Calendarului național de activități educativ non-formale prin astronomie pentru tineret aferent anului 2016
  • Atelier de lucru cu tematică specială: construcția unui observator astronomic privat
  • Observații astronomice

Desfășurare activități

Conferință și expoziție de prezentare a activității participanților la eveniment
Participanții își vor prezenta activitățile și realizările din ultimul an de activitate.
Prezentarea activității se poate face în două moduri:

  • Oral, prin prezentarea unui film/prezentare/proiecție de imagini comentate cu o durată de maximum 5 minute. Vor fi disponibile videoproiector și instalație audio.
  • Expoziție (imagini și text) de programe, proiecte activități și acțiuni de astronomie și educație prin astronomie ale participanților. Vor fi disponibile panouri de expunere.

Gală de premiere
Vor fi înmânate diplome și distincții acordate participanților, entități fizice și juridice (persoane și instituții) pentru activitatea derulată în ultimul an.

Ateliere de lucru
Se va organiza un atelier de lucru pentru realizarea a unui Calendar național de activități educativ-nonformale prin astronomie pentru anul 2016.
În funcție de interes, va fi susținută o sesiune specială dedicată construcției de observatoare astronomice private.

Condiții de participare

Participarea se face prin completarea Formularului de înscriere.
Participarea este gratuită, nu se percepe taxă de participare.
Se asigură cazarea și masa, transportul de la Târgoviște la Runcu Stone și retur, precum și decontarea ulterioară a transportului (tren, autobuz, combustibil pentru mașina personală) până la Târgoviște și retur pentru participanții care vin de la o distanță mai mare de 100 km, în limita sumei alocate în proiect pentru această cheltuială.

Locuri disponibile Runcu Stone: 20

Localizare

Partea a 2-a a evenimentului se desfășoară la Pensiunea Runcu Stone, dotată la standard de 4 margarete, care asigură condiții optime de găzduire (cazare și masă) și de desfășurare a programului evenimentului. Calitatea cerului nocturn este una decentă.
Pensiunea este situată într-o zonă deosebit de pitorească, la poalele Munților Leaota, pe vârful Giurcu, la altitudinea de 840 m, pe o pajiște de peste 10 ha, cu o varietate rar întâlnită de plante și flori, împrejmuită de codrii seculari de fagi, mesteceni și stejari, într-un loc ce domină întreg platoul subcarpatic dâmbovițean. Se află la circa 40 km de orașul Târgoviște și la 50 km de orașul Sinaia, la graniţa dintre comunele Runcu şi Râu Alb (vezi harta).
Aici s-au desfășurat două ediții ale școlii de vară de inițiere în astronomie și astrofotografie.
O galerie de imagini se află aici.

Coordonate: 45.158439 N, 25.374577 E