Informații

Sub titulatura ASTRO, începând cu anul 2006, Societatea Astronomică Română de Meteori organizează la Târgoviște un eveniment național la care participă entități fizice și juridice din România care activează în domeniul astronomiei și educației prin astronomie. Ajuns la ediția a 9-a, evenimentul se desfășoară anul acesta sub forma unei Conferințe Naționale a Asociațiilor de Astronomie din România.

Prima parte a conferinței se va desfășura pe data de 1 noiembrie la sala de conferințe a Bibliotecii Județene unde va avea loc o sesiune de prezentări susținute de reprezentanți ai asociațiilor și instituțiilor prezente privind activități, proiecte și programe de astronomie și educație prin astronomie. De asemenea, va fi expusă o amplă expoziție de astrofotografie și vor avea loc lansări de carte.

Partea a doua a conferinței se va desfășura la Runcu Stone în localitatea dâmbovițeană Runcu în perioada 1-5 noiembrie. Aici vor avea loc ateliere de lucru privind fundamentarea de oferte educaționale, programe și proiecte, urmând a se realiza un calendar național de activități aferente anului 2020. De asemenea, vor avea loc sesiuni de observații astronomice și tehnici observaționale, precum și o gală de cosmopoezie.