LOCURILE AU FOST OCUPATE! VĂ RUGĂM SĂ CONTACTAȚI ORGANIZATORII!

——————

Societatea Astronomică Română de Meteori vă invită să descoperiți frumusețea astronomiei în cadrul Taberei de vară pentru tineret ASTRONOMIA 2015.
Tabăra va fi organizată în cadrul complexului turistic Runcu Stone din județul Dâmbovița în perioada 7-12 iulie 2015.

——————

Cerul nopții fascinează omenirea de mii de ani. Deși astronomia este cea mai veche știință de pe Pământ, iar cunoștințele astronomice sunt folosite de fiecare dintre noi zi de zi, cunoaștem prea puțin din misterele Universului.
În cadrul taberei de vară vom învăța împreună să privim stelele, vom descoperi constelațiile și vom afla legenda fiecăreia, vom învăța să aflăm punctele cardinale și orientarea pe boltă și în teren, atât pe timp de ziuă cât și pe timp de noapte, vom putea privi prin telescop Soarele, craterele de pe Lună, planetele Venus, Jupiter și Saturn, galaxiile, roiurile de stele și nebuloasele și vom face primii pași în fotografia de peisaj și astrofotografie.

În cadrul taberei vom avea acces la un material didactic și educativ de specialitate: harta cerului, planisfera, atlase stelare, albume de fotografie și astrofotografie, bibliotecă de carte astronomică, expoziție de astrofotografie.

——————

Acțiune finanțată de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Dâmbovița.

——————