——————

Societatea Astronomică Română de Meteori vă invită să descoperiți misterele cerului nopții și farmecul astrofotografiei în cadrul taberei PERSEIDE 2016 (1) – Școala de vară pentru copii și tineret de inițiere în astronomie și fotografie.

Tabăra va fi organizată în cadrul complexului turistic Runcu Stone din județul Dâmbovița în perioada 28 iulie – 2 august 2016..

Cursurile vor fi susținute de lector Valentin Grigore, expert de nivel internațional, formator și lucrător de tineret, președinte al Societății Astronomice Române de Meteori, Coordonator Național pentru România al organizației internaționale Astronomi Fără Frontiere, reprezentantul României în Rețeaua Europeană de Promovare a Educației și Științei către Public.

——————

Cerul nopții fascinează omenirea de mii de ani. Deși astronomia este cea mai veche știință de pe Pământ, iar cunoștințele astronomice sunt folosite de fiecare dintre noi zi de zi, cunoaștem prea puțin din misterele Universului.

În cadrul taberei de vară vom învăța împreună să privim stelele, vom descoperi constelațiile și vom afla legenda fiecăreia, vom învăța să aflăm punctele cardinale, să ne orientăm pe bolta cerului și în teren, atât pe timp de ziuă cât și pe timp de noapte, vom admira Calea Lactee, vom putea privi prin telescop petele de pe Soare, craterele, munții și văile de pe Lună, planetele, Jupiter, Marte și Saturn, galaxiile, roiurile de stele și nebuloasele și vom face primii pași în fotografia de peisaj și astrofotografie.

De asemenea, beneficiind de un cadru natural deosebit de frumos, la poalele Masivului Leaota, vom învăța care sunt plantele medicinale și speciile de arbori și cum se poate face o fotografie reușită a peisajului natural.

În cadrul taberei vom avea acces la un material didactic și educativ de specialitate: harta cerului, planisfera, atlase stelare, albume de fotografie și astrofotografie, bibliotecă de carte astronomică, expoziție de astrofotografie. În program vor fi și drumeții în zonă și foc de tabără.

La finalul școlii de vară participanții vor primi diploma de absolvire.