Societatea Astronomică Română de Meteori

Evenimente de astronomie și școli de vară 2023

- sub egida aniversării celor 30 de ani de la înființare -

Pensiunea Runcu Stone, loc. Runcu, jud. Dâmbovița1. Quadrantide 2023 2-5 ianuarie 2023
Eveniment încheiat.

2. Lyride 2023 - Curent de meteori, 21-23 aprilie (vineri-duminică), 3 zile (2 nopți) – star party de wekeend pentru observarea curentului de meteori Lyride al cărui maximum de activitate cade perfect pentru România anul acesta. Eveniment organizat în cadrul Lunii Mondiale a Astronomiei.

Eveniment încheiat.

3. Vară la stele - Calea Lactee și constelații de vară, 18-23 iulie (marți-duminică), 6 zile (5 nopți)
Locuri: 15
Locuri rămase disponibile: 5
Pentru informații și înscrieri click aici

4. PERSEIDE 2023 - Ploaia de meteori, ediția a 31-a, 8-14 august (marți-luni)
Locuri: 30
Locuri rămase disponibile: 15
Pentru informații și înscrieri click aici

5. Orionide 2023 - Meteori și cromatica toamnei în peisajul submontan, 20-25 octombrie, 6 zile (5 nopți)
Locuri: 25
Locuri rămase disponibile: 25
Pentru informații și înscrieri click aici

6. Leonide 2023 - Meteori, de la constelații de vară la cele de iarnă și primăvară, Lună și planete, 16-19 noiembrie (joi-duminică), 4 zile (3 nopți)
Locuri: 25
Locuri rămase disponibile: 25
Pentru informații și înscrieri click aici

7. Geminide 2023 - Cea mai mare ploaie de meteori a anului, 11-16 decembrie (luni-sâmbătă), 6 zile (5 nopți)
Locuri: 25
Locuri rămase disponibile: 20
Pentru informații și înscrieri click aici


Loc, condiții de desfășurare și servicii

Toate evenimentele se desfășoară la Pensiunea Runcu Stone, 4 margarete.
Pensiunea este situata în masivul Bucegi, la poalele muntelui Leaota, pe vârful Giurcu, la altitudinea de 840 m, la granița dintre comunele Runcu și Râul Alb, pe o pajiște de peste 10 ha, cu o varietate rar întâlnită de plante și flori, împrejmuită de codrii seculari de fagi, mesteceni și stejari, într-un loc ce domină întreg platoul subcarpatic dâmbovițean. Poziția pe vârful Giurcu oferă o panoramă de 360 de grade.

Distanța din Târgoviște: 38 km
Distanța din Sinaia: 50 km
Cazarea se asigură în camere cu 2 și 3 paturi, cu baie în fiecare cameră.
Camerele sunt personalizate și au acces la balcon.
Pensiunea are sală pentru servirea mesei, săli pentru desfășurarea de activități, terasă cu vedere spre peisajul sudic, sud-estic și sud-vestic.
Există semnal la telefon și WiFi.
Prepararea hranei se face de către personal calificat. Masa se poate personaliza în funcție de cerințele speciale ale participanților (mâncare de post, regim vegetarian, regim vegan etc.).
Prețul include: cazarea (camere cu 2 sau 3 paturi), masa (3 mese pe zi), eventualul transport de la Târgoviște la Runcu Stone și retur, programul evenimentului (cursuri, ateliere de lucru, sesiuni practice, drumeții, foc de tabără), materiale educaționale, aparatură și instrumente.
Înscrierea se face prin accesarea formularului online care se găsește pe pagina fiecărui eveniment sau trimiterea unui mesaj la adresa de e-mail [email protected] pentru primirea formularului de înscriere. Telefon de contact: 0722829034

——————

Programul evenimentului este asigurat de lucrători de tineret, lectori și formatori specializați:


Valentin Grigore, expert de nivel internațional cu experiență de 40 de ani, formator și lucrător de tineret, astronom amator și astrofotograf laureat internațional, președinte al Societății Astronomice Române de Meteori, Coordonator Național pentru România al organizației mondiale Astronomi Fără Frontiere, reprezentantul României în Rețeaua Europeană de Promovare a Educației și Științei către Public.

Cosmin Sorin Micloș, lucrător de tineret acreditat de Ministerul Tineretului, astronom amator, specialist silvic, președinte al Asociației Ucenicul Astronom, Consul al Spațiului la ESERO România - Biroul European de Resurse pentru Educație Spațială, proiect al Agenției Spațiale Europene.

Cristian Dănescu, asistent de cercetare la Institutul Astronomic al Academiei Române, inginer în aeronave, deținător și constructor de observatoare astronomice.

Andrei Dorian Gheorghe, cosmopoet, consilier cultural al Societății Astronomice Române de Meteori, director al Festivalului de cosmpoezie.

——————

Imagini din star party-urile și școlile de vară anterioare