Societatea Astronomică Română de Meteori

Tabere de astronomie și școli de vară 2024

Pensiunea Runcu Stone, loc. Runcu, jud. Dâmbovița1. Astronomie, bolta cerului și tradiții populare românești
Perioadă: 5-11 iulie (vineri-joi)
Locuri: 30
Locuri rămase disponibile: 0
Pentru informații click aici

2. Vară la stele - Calea Lactee și constelații de vară, natură și drumeție
Perioadă: 12-17 iulie (vineri-miercuri), 6 zile
Locuri: 30
Locuri rămase disponibile: 12
Pentru informații și înscrieri click aici

3. PERSEIDE 2024 - Ploaia de meteori, ediția a 32-a
Perioadă: 9-15 august (vineri-joi), 7 zile
Locuri: 30
Locuri rămase disponibile: 15
Pentru informații și înscrieri click aici

5. Orionide 2024 - Marea cometă și cromatica toamnei în peisajul submontan
Perioadă: 25-30 octombrie (vineri-miercuri, vacanța de toamnă), 6 zile
Locuri disponibile: 30
Informațiile despre această tabără vor fi disponibile după data de 25 mai.


Loc, condiții de desfășurare și servicii

Toate evenimentele se desfășoară la Pensiunea Runcu Stone, 4 margarete.
Pensiunea este situată în masivul Bucegi, la poalele muntelui Leaota, pe vârful Giurcu, la altitudinea de 840 m, la granița dintre comunele Runcu și Râul Alb din județul Dâmbovița, pe o pajiște de peste 10 ha, cu o varietate rar întâlnită de plante și flori, împrejmuită de codrii seculari de fagi, mesteceni și stejari, într-un loc ce domină întreg platoul subcarpatic dâmbovițean. Poziția pe vârful Giurcu oferă o panoramă de 360 de grade.

Distanța din Târgoviște: 38 km
Distanța din Sinaia: 50 km
Cazarea se asigură în camere cu 2 și 3 paturi, cu baie în fiecare cameră.
Camerele sunt personalizate și au acces la balcon.
Pensiunea are sală pentru servirea mesei, săli pentru desfășurarea de activități, terasă cu vedere spre peisajul sudic, sud-estic și sud-vestic.
Există semnal la telefon și WiFi.
Prepararea hranei se face de către personal calificat. Masa se poate personaliza în funcție de cerințele speciale ale participanților (mâncare de post, regim vegetarian, regim vegan etc.).
Prețul taberei include: cazarea (camere cu 2 sau 3 paturi), masa (3 mese pe zi), eventualul transport de la Târgoviște la Runcu Stone și retur, programul taberei (cursuri, ateliere de lucru, sesiuni practice, drumeții, foc de tabără), materiale educaționale, aparatură și instrumente, lectori și instructori.
Înscrierea se face prin accesarea formularului online care se găsește pe pagina fiecărui eveniment sau trimiterea unui mesaj la adresa de e-mail [email protected] pentru primirea formularului de înscriere. Telefon de contact: 0722829034

——————

Programul evenimentului este asigurat de lucrători de tineret, lectori și formatori specializați:


Valentin Grigore, expert de nivel internațional cu experiență de 40 de ani, formator și lucrător de tineret, astronom amator și astrofotograf laureat internațional, președinte al Societății Astronomice Române de Meteori, Coordonator Național pentru România al organizației mondiale Astronomi Fără Frontiere, reprezentantul României în Rețeaua Europeană de Promovare a Educației și Științei către Public.

Cosmin Sorin Micloș, lucrător de tineret acreditat de Ministerul Tineretului, astronom amator, specialist silvic, președinte al Asociației Ucenicul Astronom, Consul al Spațiului la ESERO România - Biroul European de Resurse pentru Educație Spațială, proiect al Agenției Spațiale Europene.

Cristian Dănescu, asistent de cercetare la Institutul Astronomic al Academiei Române, inginer în aeronave, deținător și constructor de observatoare astronomice.

Andrei Dorian Gheorghe, cosmopoet, consilier cultural al Societății Astronomice Române de Meteori, director al Festivalului de cosmpoezie.

——————

Imagini din star party-urile și școlile de vară anterioare