Societatea Astronomică Română de Meteori (SARM) organizează a doua expediție românească în insulele Canare în perioada 23 septembrie - 1 octombrie 2012. Expediția este organizată în colaborare cu agenția Astro Travels (Ovidiu și Gabriela Văduvescu, membri colaboratori SARM stabiliți în La Palma).

——————

Nu știm dacă ți-ai putut închipui vreodată că poți fotografia lumina zodiacală de la balconul apartamentului de hotel, pe țărmul Atlanticului… sau că poți vedea pe viu cum lucrează cel mai mare telescop optic din lume, în cea mai mare rețea de telescoape europene din emisfera nordică, deasupra norilor, la 2400 m altitudine, pe marginea calderei unui vulcan stins… sau că poți păși în aceeași zi într-un peisaj selenar, într-o pădure luxuriantă sau într-o plantație de banani… sau că poți înota într-o piscină naturală pe malul oceanului sau în piscina hotelului la 21°C în miez de noapte… să urci pe Vulcanul Teide la aproape 3800 m altitudine sau să te bucuri de spectacolul balenelor, al focilor și delfinilor, să stai față în față cu rechinii în tunelul subacvatic, să pășești printre palmieri, cactuși și orhidee, toate acestea în unul dintre cele mai frumoase parcuri cu animale din lume. Acestea sunt doar o mică parte din atracțiile inedite ale unul tărâm situat la capăt de lume unde nici nu visai vreodată că poți ajunge. Noi vom merge acolo și te invităm și pe tine ca împreună cu familia și prietenii să te alături expediție noastre.


————————— Programul general preliminar al expediției


Partea I: 6 nopți/7 zile de ședere în insula La Palma, cu 4 zile de excursii pentru vizita celor mai renumite obiective ale insulei – Observatorul astronomic Roque de los Muchachos, Parcul Național Caldera de Taburiente, salinele Fuencaliente, piscina naturală La Fajana, padurea Los Tilos – patrimoniu UNESCO, capitala Santa Cruz de La Palma, și nu în ultimul rând bogăția de peisaje contrastante deosebite, plus o zi liberă pentru plajă și scufundări subacvatice (scuba diving) sau vizită și cumpărături în capitala Santa Cruz de La Palma.

Partea a II-a: 1 noapte/2 zile pentru vizita insulei Tenerife, a Parcului Național Teide și a vulcanului cu același nume (aflat la 3800m alt) și opțional vizită la Loro Parque.

Partea a III-a (opțional): seara sau/și a doua zi în centrul Madridului, în drumul dintre avioane spre casă.


NOTĂ: Vom posta pe acest site noutăți și alte informații pe care le vom obține pe parcurs.

     

                   
Sursă: Wikimedia Commons. Licență: domeniul public.