————————— Prețuri și servicii


Cer, natură și civilizație pe tărâmuri exotice, 11-23 mai, 12 nopți de cazare (include o noapte gratis în La Palma)
Prețul include: cazare pentru 12 nopți (10 nopți în La Palma și 2 nopți în Tenerife), masă conform opțiunilor alese (doar mic dejun sau demipensiune în La Palma) și 5 excursii cu autocar (4 în La Palma pe 15, 17, 19 și 20 mai și 1 în Tenerife pe vulcanul Teide pe 21 mai).

Prețul este valabil pentru un grup de minimum 25 de persoane. Pentru copiii însoțitori pot fi oferite reduceri în funcție de vârsta copiilor, acestea urmând a fi obținute ulterior în funcție de interes.

Cazare Masă Cost/persoană (EUR)
Triplă Cu mic dejun
465
Cu demipensiune (cina doar în La Palma)
556
Dublă Cu mic dejun
546
Cu demipensiune (cina doar în La Palma)
637
Single Cu mic dejun
794
Cu demipensiune (cina doar în La Palma)
885

NOTĂ:
Înscrierea se face prin completarea Formularului de participare aflat la rubrica Înscrieri. Pentru cei care optează pentru „demipensiune”, în preț intră cina doar în La Palma. Masa de prânz este responsabilitatea/opțiunea fiecăruia, și se poate servi la același restaurant sau la alte unități din zonă în zilele libere, la pachet pe parcursul excursiilor sau la un restaurant pe traseu, în funcție de opțiunile participanților.
Cei care optează pentru varianta doar „cu mic dejun” se pot aproviziona cu cele necesare pentru gătit de la minimarket (două unități se află în imediata apropiere) sau supermarket sau pot opta pentru a servi masa la restaurante, terase sau baruri aflate în apropiere sau în oraș.
Celor care aleg să-și gătească singuri mâncarea, le putem spune că, din proprie experiență, cu 10 EUR pe zi am gătit masă pentru 4 persoane. Bucătăria din apartament este dotată cu tot ceea ce trebuie pentru gătit, inclusiv veselă și tacâmuri. Singurul aspect care trebuie luat în seamă este timpul necesar pentru această operațiune!
Cei care optează pentru varianta de cazare „Triplă” trebuie să se asigure că au parteneri cu care să împartă apartamentul.

Prețul nu include:

 • Biletul de avion – transportul până în La Palma și retur este responsabilitatea fiecărui participant. Se poate ajunge din București prin Madrid sau prin Barcelona la Tenerife. Din Tenerife în La Palma se poate ajunge cu avionul (doar din aeroportul Tenerife Nord) sau cu vaporul (de preferat din aero/portul Tenerife Sud). Există și o cursă directă din Bruxelles în La Palma (se evită escala în Tenerife) cu compania Condor, dar operează doar în zilele de luni.
  La întoarcere, din La Palma în Tenerife (pe 21 mai), toți participanții vor merge cu avionul, cursele de dimineață, pentru a menține grupul compact pentru excursia pe Teide.
  Cei interesați, pot primi sprijin din partea organizatorilor în documentarea privind achiziționarea biletelor;
 • Intrările la muzee și obiective turistice. De obicei, acestea costă între 2 și 5 euro;
 • Intrarea la GTC - Gran Telescopio de Canarias (cel mai mare telescop din lume). Prețul este de 9 euro;
 • Tot ceea ce este „opțional” nu este inclus în preț. Se pot obține prețurile excursiilor opționale (în afara celor 5 incluse în preț) și se pot face aranjamente în funcție de interesul participanților;
 • Telecabina pentru vârful Teide în Tenerife (25 euro/adult, 12,50 euro/copil sub 14 ani). Accesul pe vârf, la pas, este gratuit, dar trebuie obținut în prealabil un permis de intrare. De acest aspect se vor ocupa organizatorii, dar totul trebuie făcut cu cel puțin două luni înainte (sau chiar mai mult) pentru a fi siguri că vom obține accesul, numărul de vizitatori pentru o anumită zi fiind limitat;
 • Vizita la Loro Parque în Tenerife (33 euro/adult și 22 euro/copil – merită toți banii!!!);
 • Asigurarea de călătorie – este responsabilitatea privată (opțională) a fiecărui participant;

Alte informații
Estimativ și pe baza experienței proprii, călătoria din București către La Palma se face cu una sau două escale (în Madrid/Barcelona și Tenerife) sau o singură escală la venire (prin Bruxelles) și costă între 300 și 650 de euro dus-întors, în funcție de companii, rute și orar de zbor. Pentru un preț cât mai bun, recomandăm efectuarea rezervărilor și cumpărarea cât mai din timp a biletelor. Ne puteți consulta (pe Valentin sau Ovidiu) despre motoare de căutare online, legături și recomandări.
Cei care doresc, pot experimenta călătoria cu vaporul din Tenerife în la Palma. Prețul cel mai ieftin este în jur de 35 Euro/călătorie. Cele două site-uri pentru feribot sunt:
- https://secure.navieraarmas.com/inicio
- http://www.fredolsen.es/en
Ambele sunt curse de seară și ajung în La Palma pe la 22:00-22:30. Nu circulă sâmbăta!


————————— Cazarea în La Palma (10 nopți)

Apart-hotelul Las Olas (4****) în stațiunea Los Cancajos se află la numai 4 km de centrul capitalei Santa Cruz și cca 3 km de aeroport și la numai 100 de metri de plaja cu nisip negru la Oceanul Atlantic.

Fiecare apartament are două camere (un dormitor mare și o cameră de zi mare) dotate cu recamier extensibil în camera de zi, televiziune prin satelit, safebox, balcon dotat cu măsuță și scaune cu vedere la piscină, la ocean sau la munte, plus bucătărie în stil american complet utilată (frigider, plită electrică, cuptor cu microunde, prăjitor de pâine, vase, tacâmuri etc.), zonă pentru servirea mesei, baie (cu cadă și duș, uscător de păr).

În incinta hotelului există trei piscine în aer liber, una climatizată iar alta naturală pentru adulți și o alta mică pentru copii, o terasă foarte spațioasă dotată cu șezlonguri și umbrele parasolare și un bar lângă piscină, restaurant à la carte, internet wireless gratuit (cel puțin în holul spațios al hotelului), un teren de tenis, masă de biliard și tenis de masă, servicii de masaj (cu plată) etc.

Masa în apart-hotelul Las Olas este în restaurantul hotelului organizată în stil bufet suedez (toate cele trei mese zilnice) care vă propune un meniu variat canarian și internațional cu carne, pește sau vegetarian, la alegere. Băuturile nu sunt incluse în preț, acestea putând fi cumpărate separat. Pentru cei care nu preferați masă, în vecinătate există două magazine tip mini-market de unde vă puteți aproviziona pentru gătit, prețurile fiind foarte accesibile. În oraș există numeroase magazine, precum și o piață agroalimentară foarte bine aprovizionată.


————————— Cazarea în Tenerife (2 nopți)

ApartHotelul Bellavista Mirador (3***) este situat în zona rezidențială La Paz (pacea) în Puerto de la Cruz, chiar pe malul Atlanticului. Apartamentele sunt dotate cu bucătărie și balcoane cu vedere directă la ocean. Restaurantul panoramic oferă mâncare cu specific canarian și internațional. Dispune de piscină încălzită și Wifi gratuit în sala mare/recepție/restaurant.


***


Cei care doresc un sejur mai scurt (deși ar fi păcat să se stea mai puțin) au la dispoziție două opțiuni: un sejur de 10 nopți de cazare și unul de 8 nopți de cazare. Programul este cel pentru varianta de bază cu 12 nopți de cazare, din care se scad 1, respectiv 3 nopți de cazare în La Palma și 1 în Tenerife. Programul excursiilor incluse în preț rămâne neschimbat.
Iată prețurile și serviciile incluse:


Varianta 10 nopți de cazare, 12-22 mai (include o noapte gratis în La Palma)
Prețul include cazare pentru 10 nopți (9 nopți în La Palma și 1 noapte în Tenerife), masă conform opțiunilor alese (doar mic dejun sau demipensiune în La Palma), 5 excursii cu autocar organizate pentru tot grupul (4 în La Palma pe 15, 17, 19 și 20 mai și 1 în Tenerife pe vulcanul Teide pe 21 mai).

Cazare Masă Cost/persoană (EUR)
Triplă Cu mic dejun
389
Cu demipensiune (cina doar în La Palma)
473
Dublă Cu mic dejun
465
Cu demipensiune (cina doar în La Palma)
549
Single Cu mic dejun
692
Cu demipensiune (cina doar în La Palma)
776

Varianta 8 nopți de cazare, 14-22 mai (include o noapte gratis în La Palma)
Prețul include cazare pentru 8 nopți (7 nopți în La Palma și 1 noapte în Tenerife), masă conform opțiunilor alese (doar mic dejun sau demipensiune în La Palma), 5 excursii cu autocar organizate pentru tot grupul (4 în La Palma pe 15, 17, 19 și 20 mai și 1 în Tenerife pe vulcanul Teide pe 21 mai).

Cazare Masă Cost/persoană (EUR)
Triplă Cu mic dejun
329
Cu demipensiune (cina doar în La Palma)
399
Dublă Cu mic dejun
397
Cu demipensiune (cina doar în La Palma)
467
Single Cu mic dejun
590
Cu demipensiune (cina doar în La Palma)
660